Ismét csúszásban van a pályázati felhívások megjelenése

By 2016-10-20Blog

Többször is írtunk arról, hogy szeptemberben több felhívás tervezete is megjelent, akkor még csak társadalmi egyeztetésre. A tervezetek megjelenésétől számított 10 nap állt a rendelkezésre, hogy aki szeretne,  az az adott pályázattal kapcsolatos észrevételt megtegye. Számos hozzászólás érkezett be a megadott határidőig, ami már több hete volt. Azóta változást nem tapasztaltunk.

Például a GINOP-123-834-16 kódszámú, Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak
kombinált hiteltermék keretében című Felhívásra a pályázatokat a tervezet szerint már november 2-tól lehetne beadni. Ez jelen pillanatban több ok miatt is lehetetlen:

  • nem jelent még meg a végleges felhívás–> A végleges változat közzétételétől számított 30 napot követően nyílik meg a pályázatok beadására a lehetőség.
  • még mindig semmit nem tudnak a hitel részleteiről az MFB Pontok–> A példaként említett projekt vissza nem térítendő támogatásból, kölcsön részből tevődik össze, amelyek együttesen határozzák meg a projekt összes elszámolható költségét. A támogatást igénylőnek mind a vissza nem térítendő támogatás, mind a kölcsön megszerzésére jogosultságot kell szereznie ahhoz, hogy pozitív támogatói döntés szülessen. A kölcsön rész vonatkozásában az MFB által alkalmazott hitelbírálati eljárás keretében kerülnek kiválasztására a kérelmek.

Így ha a mai nap meg is jelenik a végleges felhívás, legkorábban november 20-án tudjuk beadni a pályázatokat. Ennek egyik legnagyobb előnye, hogy mindenkinek van esélye az alapos felkészülésre. A 30 nap elegendő arra, hogy egy személyre szabott, komplex pályázati anyag elkészüljön.

 

 

 

Leave a Reply