MFB Pontokról

By 2016-10-11Blog

Ebben az évben már megjelentek az európai uniós pályázati konstrukcióknál a vissza nem térítendő támogatás mellett vagy helyett a kedvező kamatozású, visszatérítendő támogatások. A kedvező kamatozású hitelekhez szorosan kapcsolódnak az MFB pontok, amiről újabban elég sokat hallunk. Mik is ezek az MFB Pontok?

A Széchenyi2020 Európai Uniós fejlesztési programban a kormány jelentősen megemelte a vállalkozások számára elérhető források arányát, ezen belül egyre több olyan fejlesztést támogat, amelyben megjelennek a pénzügyi eszközforrások is. Utóbbiak végrehajtását az MFB Zrt. végzi, amely az 1609/2015. (IX. 8.) Kormányhatározatnak megfelelően közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a 2014–2020-as programozási ciklusban elérhető pénzügyi eszköz források értékesítési hálózatának kialakításában résztvevő partnereket. A kiválasztott partnerek a következők: TakarékBank Zrt., B3 TAKARÉK Szövetkezet, Budapest Bank Zrt. és  FHB Bank Zrt.

A pénzügyi eszköz források elosztását végző MFB Pontok a hazai hitelintézeti rendszer meglévő fiókhálózatán belül érhetők el. A kiválasztott közvetítő partner az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. képviseletében szerződik az igénylőkkel, illetve a forráskihelyezéshez és az ügyletgondozáshoz kapcsolódó feladatokat végzi az MFB Zrt. számára.

Az MFB Pont olyan ügyfélkapcsolati pont, ahol a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pénzügyi eszközei elérhetők az érdeklődők számára. Az MFB Pontok működő hitelintézeti fiókokon belül található, elkülönített ügyfél kiszolgálási helyek, melyekre felismerhető vizuális jelzések hívják fel a figyelmet a bankfiók portálján és belső terében is. Az első Pontok, a főváros mellett, huszonhárom megyei jogú városban nyíltak meg, ezeket követi év végéig további 416 Pont – országos lefedettséget adva a hálózatnak.

Az MFB Pontok lehetőséget adnak arra, hogy a gazdasági értelemben elmaradottabb térségek felzárkóztatása gyorsuljon, a vidék a saját lábán is meg tudjon állni, a kistelepülések és a nagyvárosok közötti, gazdasági értelemben vett különbségek csökkenjenek.

Forrás: www.mfbpont.hu

Leave a Reply