Eszközbeszerzés, ingatlanfejlesztés és energetikai beruházás is érdekli, de nem fér bele egy pályázatba?

By 2016-10-07Blog

Ha vállalkozása elérkezett ahhoz a fordulóponthoz, hogy versenyképességük megteremtése és fenntartása érdekében szükséges lenne egy modern géppark kialakítása, fejlett infrastruktúrával ellátott telephely  építése/ korszerűsítése és annak megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítása, akkor itt az idő cselekedni.

2016 novemberében több olyan pályázati lehetőség nyílik meg, aminek keretében megvalósíthatják terveiket. Már szeptemberben megjelentek társadalmi egyeztetésre a pályázati felhívások, így az egyes kiírások feltételeit már most is ismerjük. Az év vége az elmúlt hónapokhoz, évekhez képest pályázatokban gazdag időszaknak ígérkezik.

Az Önök számára leginkább optimális megoldás kiválasztásához természetesen mindegyik kiírást meg kell vizsgálni cégspecifikusan, hiszen a fő cél az, hogy a legmagasabb összegű támogatási lehetőséget szerezzük meg az ügyfeleink számára. Ha esetleg egy pályázatba nem fér bele az Önök elképzelése, akkor lehetőség van arra, hogy két pályázati kiíráson is induljanak. Például az ingatlan beruházást érdemes a GINOP-1.2.3-8.3.4-16 kódszámú kiírásban megvalósítani, hiszen a projekt összköltség max. 80%-át teheti ki ezen költségtípus. Az eszközbeszerzés és megújuló energiával kapcsolatos beruházást pedig a GINOP-1.2.1-16 vagy GINOP-1.2.2-16 kódszámú kiírás keretében valósítható meg.

Fejlesztési igényeik közül nem kell választani, mindent meg tudnak valósítani, hiszen több kiírás jelent meg. Érdemes és célszerű már most elkezdeni a felkészülést, hiszen az első hetekben beadott pályázatoknak van továbbra is esélye a nyerésre.

Leave a Reply